תקופת ההיריון היא תקופה מאתגרת בחיי האישה. הצורך להתאים את עצמה וגופה לכל השינויים החדשים הזמניים, העלייה במשקל, כובד המשקל, כאבי הרגליים והגב, מצבי הרוח המשתנים ובנוסף גם טחורים.
טחורים הם אחת הבעיות הלא נעימות, מטרידות וכואבות אשר עלולות להתרחש במהלך ההיריון.
בעזרת תזונה נכונה וטיפול מקומי, תוכל האישה ההרה לעבור את ההיריון עם דאגה אחת פחות.

שמן פיגם - יכול לעזור לכם לטווח ארוך להפחית או אפילו להפסיק לסבול מטחורים. טיפול ביתי ששווה להכיר. הקליקו כאן

מהם טחורים?

טחורים הינם כלי דם מורחבים, לרוב ורידים נפוחים באזור פי הטבעת. תופעת הטחורים הינה תופעה נפוצה ושכיחה ונמצא כי 25% מהאוכלוסייה הכללית סובלת מטחורים ובנוסף, ממחקרים שנעשו נמצא כי 50% מהאנשים מעל גיל 50, יסבלו בשלב זה או אחר מתופעת הטחורים.
נתונים אלו הם כלליים וסביר להניח שישנם עוד אנשים רבים שסובלים מהתופעה ופשוט מתביישים לדווח עליה לרופא המטפל.

הטחורים יכולים להימצא בתוך התעלה האנאלית או מחוץ לפי הטבעת. הטחורים מדורגים לארבעה שלבים הכוללים:

אבחון של טחורים פנימיים הוא חשוב ביותר, כיוון שניתן למנוע את התפתחות הטחורים החיצונים, תופעות הלוואי והסיכונים הכרוכים בטחורים לא מאובחנים ומטופלים.
בנוסף, התסמינים אשר נוצרים בגלל טחורים, דומים מאוד לשתי בעיות בריאותיות העלולות לסכן את בריאות האדם: פיסורה וסרטן הרקטום.

אבחון מוקדם של טחורים, יכול למנוע בעיות בריאותיות עתידיות.

כיצד מאבחנים טחורים?

האבחון הראשוני של טחורים נעשה באמצעות התסמינים שהם יוצרים הכוללים:

סדקים בעור מסביב לפי הטבעת, גירוד בפי הטבעת, הפרשות ריריות ולעיתים קרובות בשלבים מתקדמים גם הפרשות דמיות מפי הטבעת, כאבים באזור פי הטבעת ובזמן יציאת צואה (הכאבים מופיעים ברמות ובדרגות שונות בהתאם לשלב בו נמצא הטחור, באם פנימי או חיצוני), שלשולים או עצירות, הרגשת צריבה באזור פי הטבעת, בליטות חיצוניות אשר מופיעות בזמן ישיבה בשירותים ובמתן צואה, בשלבים מתקדמים בליטות אלו (הטחורים), עלולות לגרום לכאבים בזמן ישיבה ו/או עמידה, התנפחות, דימום אשר נוצר בשל חיכוך תמידי עם הבגדים.

אישוש האבחנה ייעשה על ידי רופא פרוקטולוג.

מהם הגורמים וגורמי הסיכון לטחורים?

אישה בהריון נמצאת תחת הקטגוריה של קבוצת סיכון לפתח טחורים וזאת בשל המאמץ הרב הקיים על גוף האישה, עלייה בנפח הדם, עלייה ברמות ההורמון פרוגסטרון אשר גורם בעקיפין להחלשת שרירי הגוף בכלל ולשרירי פי הטבעת בפרט, לחץ על הורידים בפלג גוף תחתון, לחץ העובר היושב על קרקעית האגן, הקאות, לחץ הנוצר על הרחם ופי הטבעת בשל משקל העודף.

כמו כן, קיימים גורמי סיכון נוספים כגון: גנטיקה והיסטוריה משפחתית, עצירות כרונית, משקל יתר, יתר לחץ דם, סטרס ודחק נפשי.

מהם הטיפולים ודרכי המניעה לתופעת הטחורים בזמן הריון?

ניתן בעזרת תזונה נכונה להפחית את הסיכויים לפתח טחורים בזמן הריון, מומלץ להרבות בשתיית מים, להוסיף סיבים לתפריט היומי, להגביר צריכת ירקות ופירות, להימנע מאכילת מאכלים חריפים, לאכול שזיפים מיובשים.

כמו כן, מומלץ להימנע מישיבה ממושכת בשירותים, מומלץ לעשות אמבטיות ישיבה (רק באישור הגניקולוג ומעל חודש שלישי להריון) ולהשתמש בבידה. ניתן לרכוש ללא מרשם רופא משחות לשיכוך כאבים למריחה מקומית.

במקרים קשים, יהיה צורך בהתערבות רפואית-כירורגית, כגון: קשירת טחורים, ריפוי בחשמל (Electrotherapy) ניתוח כירורגי להסרת הטחורים (Hemorrhoidectomy) ועוד.

 

דילוג לתוכן